Handledningar

Vi har samlat lite olika dokument (i pdf-format, för att de ska bli bra i utskrifterna) för att underlätta arbetet med HIPP, både för den som använder HIPP på egen hand men också för lärare eller andra pedagoger som skapar material och behöver hjälp och inspiration för att använda HIPP i skolan.

Att använda HIPP
Att komma igång med HIPP: Grundläggande information om hur man installerar, vad man behöver ha installerat innan och hur man gör sin allra första HIPP-bild.
Jobba med ljud i HIPP: Information om hur man arbetar med ljud, och också hur man kan göra om sina mp3-ljud (eller andra ljud) till wav-format (som HIPP kräver).
Kortfattade instruktioner till HIPP: Separat sammanfattning av alla funktioner i HIPP. Finns även inkluderat i "Jag kan rita!" och "Att komma igång med HIPP".
Använda tabeller: Exempel på användning och praktiska tips om tabeller i HIPP.

Metodik för pedagoger
Jag kan rita: Handledning och metodik för pedagoger i hur man kan gå till väga för att lära och inspirera barn att rita med HIPP-programmet.

Att skapa bakgrundsbilder
Installation av Irfanview: En handledning i hur man installerar Irfanview, ett behändigt program att redigera bakgrundsbilder till HIPP med.
Att göra bakgrundsbilder och använda dem i HIPP: Steg för steg-genomgång för hur man kan skapa bakgrundsbilder och ta in dem i HIPP, samt använda dem som mallar.

Vetenskapliga publikationer om HIPP
Multimodala bilder - rita, känna, lyssna och uppleva, magisteruppsats (på svenska) 2013 av Karolina Björk
Learning to draw with the HIPP application: kort artikel till en internationell workshop om Audio-Haptik (på engelska) av Kirsten Rassmus-Gröhn, Delphine Szymczak, Ingegerd Fahlström, Karolina Björk och Charlotte Magnusson